Remvloeistof bijvullen

Het remsysteem is één van de meest cruciale veiligheidssystemen van een auto, waarop je altijd moet kunnen vertrouwen. Het bestaat uit verschillende onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage, daarnaast wordt de druk verzorgd door de remvloeistof. Het is goed om te beseffen op te merken dat de remvloeistof niet voor altijd meegaat en op den duur vervangen moet worden. Remvloeistof veroudert, waardoor de kwaliteit achteruitgaat. Bij Autohuis de Poort in Woudenberg kunt u terecht met uw Citroën, Peugeot, Opel, Fiat of elk ander automerk voor het vervangen of bijvullen van de remvloeistof.

Waarom bijvullen of vervangen?

Wat gebeurt er als u de remvloeistof niet laat verversen? Je ziet dat de kleur ervan verandert. Die wordt steeds donkerder en lijkt tot slot meer op koffie dan op appelsap, de kleur die de vloeistof oorspronkelijk had. Remvloeistof veroudert, waardoor de kwaliteit achteruitgaat. Remvloeistof neemt water op uit de buitenlucht. Daardoor wordt het kookpunt verlaagd en kunnen er tijdens het remmen dampbellen in de vloeistof ontstaan. Dan remt de auto niet meer krachtig genoeg, of, in het ergste geval, helemaal niet.

Kosten remvloeistof vervangen

De remvloeistof moet volgens het onderhoudsschema vervangen worden. De voorgeschreven vervangingsperiode bedraagt twee jaar. Gaat u periodiek langs bij Autohuis de Poort voor een onderhoudsbeurt? Dan zullen wij de remvloeistof bijvullen of vervangen wij de oude vloeistof. Tevens wordt het remsysteem ontlucht. Als u dit overlaat aan Autohuis de Poort bent u er zeker van dat dit goed gebeurt. Er werken alleen vakkundig opgeleide monteurs aan uw auto! De kosten voor het bijvullen of vervangen van de remvloeistof variëren.

Zelf remvloeistof bijvullen?

Wij raden u aan om niet zelf het remvloeistofsysteem bij te vullen. Het remsysteem is een gesloten systeem waaruit geen vloeistof moet kunnen ontsnappen. Het is van belang om de oorzaak van het vloeistofverlies te laten onderzoeken.

Daarnaast is het soort remvloeistof van belang, dit wordt uitgedrukt in DOT. Het cijfer erachter 3, 4 of 5 heeft te maken met de hoogte van het kookpunt. Hoe hoger het cijfer, hoe hoger het kookpunt. En dat is belangrijk, omdat de remmen en daarmee de remvloeistof behoorlijk heet kunnen worden. Als de remvloeistof kookt, dan werken de remmen niet goed meer.

In de motorruimte zit een reservoir met daarin de remvloeistof. In het reservoir kunt u controleren of de remvloeistof nog op het juiste niveau zit. Als de remvloeistof niet op het juiste niveau zit, gaat er een controlelampje op het dashboard branden. Is dit het geval? Neem dan contact op met Autohuis de Poort in Woudenberg voor het bijvullen van de remvloeistof van uw auto. Onze technici kijken het remsysteem voor u na en zorgen dat u weer veilig de weg op kan!

Ontdek onze andere diensten

We zijn er om u te helpen bij diverse werkzaamheden om uw mobiliteit te kunnen waarborgen. Onze technici maken gebruik van originele onderdelen en voeren altijd onderhoud en reparatie uit volgens de voorschriften van de fabrikant:

 

Alle handelingen in de werkplaats worden uitgevoerd op basis van de beschikbare fabrieksspecificaties en conform BOVAG voorwaarden.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

033 2472790 info@autohuisdepoort.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 033 2472790

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×