Dynamo vervangen

De dynamo is een cruciaal onderdeel dat verantwoordelijk is voor het opwekken van elektriciteit in moderne auto's. Hierdoor kunnen elektrische systemen zoals de portierramen, motorcomputer en spiegels functioneren. Bij Autohuis de Poort in Woudenberg hebben we geavanceerde apparatuur beschikbaar om snel en nauwkeurig de conditie van de dynamo te beoordelen en indien nodig te vervangen. Maar wat doet de dynamo precies en hoe merk je het als hij niet goed meer werkt?

Wat is een dynamo?

In auto’s vinden veel taken elektrisch plaats, zoals het bedienen van de portierramen, het regelen van de motorcomputer en het bijstellen of inklappen van uw spiegels. Om dit mogelijk te maken, zit er een belangrijk onderdeel onder de motorkap van uw auto: de dynamo. De dynamo heeft twee essentiële functies: het leveren van elektriciteit en het bijladen van de accu.

De dynamo is aan de motor bevestigd en is via een Multiriem of V-Snaar verbonden met de krukas in de motor. Zodra de motor draait, draait ook de dynamo en levert hij elektriciteit. Deze elektriciteit wordt gebruikt om de accu bij te laden.

Dynamo vervangen bij Autohuis de Poort in Woudenberg

Het team van ervaren en deskundige monteurs in de moderne werkplaats van Autohuis de Poort staat voor u klaar om u te adviseren en te helpen. Ons gezamenlijke doel is om u snel weer op de weg te krijgen. Bij het vervangen van de dynamo maken wij gebruik van geavanceerde apparatuur om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen. Autohuis de Poort in Woudenberg maakt uitsluitend gebruik van originele kwaliteitsonderdelen die specifiek voor uw auto bestemd zijn.

Als Erkend Merkspecialist zijn wij er om ervoor te zorgen dat uw Citroën, Peugeot, Opel of Fiat in topconditie blijft. Ook als u niet in het bezit bent van een van de eerder merken, kunnen onze medewerkers werken aan uw auto, bijvoorbeeld voor de dynamo in uw auto.

Het belang van de dynamo vervangen

Een goed werkende dynamo zorgt ervoor dat de accu van uw auto altijd opgeladen is en voorkomt dat u met een lege accu langs de kant van de weg komt te staan. Als de dynamo niet goed werkt, kan dit leiden tot storingen in het elektrische systeem van uw auto, zoals het uitvallen van de verlichting, ruitenwissers of airconditioning. Bovendien kan een defecte dynamo ervoor zorgen dat de accu overbelast raakt en sneller verslijt. Een nieuwe dynamo kan de levensduur van uw accu verlengen. Door op tijd uw dynamo van uw auto te vervangen voorkomt u dat er andere delen van het elektrische systeem beschadigd raken en u uiteindelijk hogere reparatiekosten hebt.

Kosten vervangen dynamo

De kosten voor het vervangen van de dynamo zijn afhankelijk van het type auto en model. Bij Autohuis de Poort bieden wij altijd een complete prijsindicatie waarin alle te vervangen onderdelen zijn opgenomen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Neem contact op met ons voor een vrijblijvende prijsopgave of plan direct online een afspraak!

Ontdek onze andere diensten

We zijn er om u te helpen bij diverse werkzaamheden om uw mobiliteit te kunnen waarborgen. Onze technici maken gebruik van originele onderdelen en voeren altijd onderhoud en reparatie uit volgens de voorschriften van de fabrikant:

 

Alle handelingen in de werkplaats worden uitgevoerd op basis van de beschikbare fabrieksspecificaties en conform BOVAG voorwaarden.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

033 2472790 info@autohuisdepoort.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 033 2472790

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×