Distributieriem vervangen

De distributieriem wordt gezien als een cruciaal onderdeel van uw motor. Het is daarom belangrijk om te realiseren dat deze riem in versleten toestand problemen kan veroorzaken. Bij Autohuis de Poort in Woudenberg kunnen wij de conditie controleren en de distributieriem vakkundig vervangen.

Wanneer een distributieriem vervangen?

Wanneer u de distributieriem dient te vervangen, hangt volledig af van het merk en model dat u rijdt. De vervangingstermijn wordt meestal uitgedrukt in een maximumaantal gereden kilometers of het aantal jaar in gebruik. In het onderhoudsboekje van uw auto kunt u zelf zien wanneer de riem voor het laatst vervangen is. Wilt u weten of de riem van uw auto aan vervanging toe is? Neem dan vrijblijvend contact op of kom direct langs in onze werkplaats in Woudenberg.

Distributieriem vervangen bij Autohuis de Poort in Woudenberg

Het team van ervaren van Autohuis de Poort staat voor u klaar om u te adviseren en te helpen. Ons gezamenlijke doel is om u snel weer op de weg te krijgen. Bij het vervangen van de distributieriem maken wij gebruik van geavanceerde apparatuur om de kwaliteit en veiligheid te waarborgen.

Als Erkend Merkspecialist zijn wij er om ervoor te zorgen dat uw Citroën, Peugeot, Opel of Fiat in topconditie blijft. Ook als u niet in het bezit bent van één van de eerder genoemde merken, kunnen onze medewerkers werken aan uw auto, bijvoorbeeld voor het vervangen van de distributieriem van uw auto.

Verschil distributieriem en distributieketting

De motor van uw auto heeft een distributieriem of een distributieketting. Dit kunt u niet van de buitenkant zien. Raadpleeg hiervoor het instructieboekje van uw auto. Een distributieriem is vervaardigd uit robuust rubber/kunststof en bevat trekdraden voor extra versteviging. Vanwege de belasting moet de riem preventief worden vervangen. Daarentegen is een distributieketting vervaardigd uit gehard staal en vereist in principe geen onderhoud.

Weet u zelf of uw auto een distributieriem of een distributieketting heeft? Geef dit dan gelijk door, zo kunnen onze technici sneller een prijsindicatie geven. Weet u het niet zeker? Autohuis de Poort in Woudenberg controleert dit graag voor u! Kom langs of maak online een afspraak!

Kosten distributieriem vervangen

De kosten van het vervangen van de distributieriem hangt volledig af van het type auto en model. Wij bieden altijd een complete prijs. Dit betekent dat alle te vervangen onderdelen opgenomen zijn in de prijsindicatie, die vooraf gegeven wordt. Zo voorkomen wij dat u achteraf voor een vervelende verrassing komt te staan. Door de grote verschillen in kosten per model is het voor ons helaas onmogelijk een prijs op onze website te vermelden. Wilt u toch een kostenindicatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een kostenindicatie!

Ontdek onze andere diensten

We zijn er om u te helpen bij diverse werkzaamheden om uw mobiliteit te kunnen waarborgen:

 

Alle handelingen in de werkplaats worden uitgevoerd op basis van de beschikbare fabrieksspecificaties en conform BOVAG voorwaarden.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

033 2472790 info@autohuisdepoort.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 033 2472790

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×