Accu vervangen

Een accu is een belangrijk onderdeel van een auto dat elektrische energie opslaat en levert om de motor te starten. Wanneer het contact wordt omgedraaid, levert de accu elektrische stroom aan de starter motor om de motor op gang te brengen. Start de auto slecht? Bij Autohuis de Poort in Woudenberg hebben wij geavanceerde apparatuur beschikbaar waarmee we snel en nauwkeurig de conditie van de accu kunnen beoordelen, en indien nodig kunnen wij de accu vervangen.

Symptomen kapotte accu

Om te voorkomen dat u met uw auto stil komt te staan, zijn er enkele signalen die erop wijzen dat het tijd is om de accu te vervangen. Deze signalen zijn onder andere wanneer uw auto niet start zonder stroomverbruikers ingeschakeld te hebben, het rode dashboardlampje 'accu' brandt, er piepende geluiden onder de motorkap vandaan komen, en de startmotor steeds minder snel ronddraait en de motor van de auto minder snel aanslaat. Als u twijfelt over de conditie van uw accu, rijd dan even langs onze. Autohuis de Poort in Woudenberg staat voor u klaar.

Hoe werkt een accu?

Een auto-accu is een belangrijk onderdeel dat elektrische energie opslaat en levert om de motor te starten. Wanneer het contact wordt omgedraaid, voorziet de accu de startmotor van elektrische stroom om de motor op gang te brengen. Tijdens het rijden wordt de accu opgeladen door een dynamo die wordt aangedreven door de motor.

Als accessoires zoals het alarm, de verlichting, de (stand)verwarming, navigatie en audio in de auto worden gebruikt, worden deze vaak van stroom voorzien door de accu. Zelfs wanneer de auto niet in gebruik is, kunnen sommige elektronische functies nog steeds stroom gebruiken en daarmee de accu langzaam leeg laten lopen. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat accessoires niet onnodig aan blijven staan om te voorkomen dat de accu leeg raakt.

Accu zelf vervangen of laten doen?

Zelf de accu vervangen brengt enkele risico’s met zich mee. In de accu bevindt zich accuzuur, een bijtende en gevaarlijke stof die bij inademing voor benauwdheid kan zorgen. Het zuur is bovendien schadelijk voor de huid en ogen, wat kan leiden tot brandwonden. Een ander risico is het per ongeluk onderbreken van de spanning, waardoor elektronische componenten zoals de radio, het geheugen van de auto en andere onderdelen uitvallen. Hierdoor gaan alle gegevens verloren en moeten deze opnieuw worden ingesteld. Bovendien kan er bij zelf vervangen kortsluiting optreden, wat schade kan veroorzaken aan de accu of de apparatuur. Door de accu te laten vervangen door Autohuis de Poort in Woudenberg worden deze risico’s vermeden.  Wij zijn merkspecialist in Citroën, Peugeot, Opel en Fiat. Uiteraard zijn ook andere merken welkom!

Ontdek onze andere diensten

 

Alle handelingen in de werkplaats worden uitgevoerd op basis van de beschikbare fabrieksspecificaties en conform BOVAG voorwaarden.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

033 2472790 info@autohuisdepoort.nl
Vragen of afspraak maken?

Bel 033 2472790

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×