Hoofdmenu

Aandacht voor het milieu

Citroën geeft om het milieu. Met de nieuwste ontwikkelingen is Citroën toonaangevend op het gebied van het terugdringen van de uitstoot van CO2. Schone auto’s die op geen enkel vlak inboeten aan comfort en design: dat is milieubewust rijden volgens Citroën.

Puretech Technology

De PureTech benzinemotoren van Citroën zijn voorzien van de modernste technologieën die garant staan voor goede prestaties en een laag brandstofverbruik.
Vergeleken met de vorige generatie liggen het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot (vanaf 95 g/km) van de PureTech-motoren ongeveer 25% lager, terwijl ze nog betere prestaties leveren. De PureTech-familie bestaat op dit moment uit:

  • PureTech 68,
  • PureTech 82,
  • PureTech 110 S&S,
  • PureTech 130 S&S.

Verkozen tot Engine of the Year 2015!
De zuinige en krachtige PureTech 110 en PureTech 130 motoren

e-HDi motoren met stop- en startsysteem

De microhybride technologie e-HDI bestaat uit een HDi-motor gekoppeld aan een stop- en startsysteem en een systeem dat energie terug wint als de auto remt of snelheid mindert. Zo wordt de uitstoot van CO2 verminderd en heeft u een lager brandstofverbruik. Citroën verenigt aandacht voor het milieu met rijplezier en nieuwe rijsensaties, exclusief voor u.

Electrische auto’s

Echt milieubewustzijn vraagt om de juiste energiebronnen. Een elektrisch aangereven auto is voor Citroën niet nieuw. Het concept wordt steeds verder ontwikkeld. De nieuwste Citroën C-Zero combineert de nieuwste moderne technologie met rijgenot en zorg voor het milieu. Met deze nieuwe ontwerpen laat Citroën zien dat ook in de toekomst milieuvriendelijke technologie hoog op de agenda staat.

Voordelen voor u

Duurzaam autorijden is niet alleen goed voor het milieu, het biedt u ook fiscale voordelen. Bij aanschaf van een zuinige auto profiteert u van diverse belasting voordelen:

  • Gunstige bijtelling
  • Geringe BPM
  • Investeringsaftrek (voor bedrijven)

Bekijk onze energielabels

Op deze pagina kunt u het overzicht downloaden van alle Citroën auto’s en bijbehorende energielabels. Wanneer u een auto least, kunt u in dit overzicht ook voor elke auto de bijtellingcategorie vinden.

Download overzicht energielabels

Vind uw auto!Uitgebreid zoekenOnze occasions

Voorraad nieuwe auto's